Poll: VJ software

October 20, 2008 | Posted by The MIDI Thief | 4 Comments
Posted in poll TAGS:

The poll covering what softwares we’re using is over. Modul8 and Resolume are the favorites among the named applications, but what softwares are hiding among the anonymous? And what do you thing is out standing in the softwares that your are using? Use the comments to reply.

[poll id=”2″]

4 Responses to Poll: VJ software

 1. Dagge says:

  Jag använder, gärna Elektronika, som jag tycker har mycket bra midi och ljudintegration och många roliga och originella funktioner, som webserver, video över nätverk m.m. Ett annat program som ligger mig varmt om hjärtat är Pilgrim R2, med sin helt suveräna 3D motor, linkingsystem och HD rendering. Jag har dessutom ingått i betatestargruppen till Pilgrim R2. Beklagligt att dom slutade utveckla programmet…. 🙁 Annars blir det en hel del Arkaos, då det går att styra med DMX, samt att det stöder edgeblending.

  //Dagge

 2. Micke Wehner says:

  Jag är rätt deep in bed med Modul8. Programmets fördelar är de olika lageren av komplexitet. Det är tämligen busenkelt att använda, men vill man göra det mer komplext kan man skriva egna moduler för att samordna programmets funktioner samt skapa en helt nya funktioner. Stöd för OSC-protokollet öppnar för en hel del nya möjligheter.

  Nackdelarna är avsaknaden av en mer avancerad ljudanalys och aningen vassare midi-stöd samt dåligt stöd för Quartz Composer-objekt och det finns inget DMX-stöd. Jag vet att utvecklarna jobbar på hårt på alla dessa punkter för kommande releaser. Min största fråga är dock hur man ska få in allt det här utan att göra programmet för komplext eller oöverskådligt. Smidigheten har ju varit en fördel mot program som VDMX som har allt det här men ser ut som en forskningsstation.

 3. beterum says:

  hej,
  nice “Undersökning” ;)i’d like to see this again in some time in the future, because now resolume 3 can run in mac 🙂 will resolume users migrate to mac or will module8 users migrate to resolume? hehe o.0 eh?

 4. Micke Wehner says:

  I don’t think Modul8 users will jump that quickly to Resolume 3. Their new audiovisual features looks nice (even if the demo is quite cheesy) but Resolume 3 lacks all the stuff that Modul8 users are screaming for (as mentioned by me above: audio frequency analysis, advanced control of Quartz Composer objects and DMX… well maybe not so much DMX). Some of these things are said to be implemented in future updates. A breakpoint might be who will introduce these functions first – Resolume or Modul8? Many Modul8 users lean more towards VDMX than Resolume 3. But Modul8 has a pretty strong user community which also makes their users less likely to bail.

Advertisning