More RAM for Macbook (+pro) owners

November 07, 2008 | Posted by The MIDI Thief | 4 Comments
Posted in technology TAGS: ,

Today Mac World came with some happy news that Other World Computing (OWC) has succeeded in making 6 GB RAM modules for Macbook and Macbook Pro. The RAM will be delivered as a 4GB and a 2GB module. Mac World describes that the modules are working on all Intel chips of the new “Penryn” model and the old “Santa Rosa” model, but that’s not completely true. As far as I know the chips has been called “Santa Rosa” since the first Mac Book Pro models but it’s only models from june and in some cases november of 2007 that are supported according to OCW. On Macbook it’s only models of “late 2007” that are supported. The cost for the 6 GBs is $480 + shipping (3800 SEK+ shipping according to today’s rates). Right now they have a mail in rebate if you send back your old RAM.

4 Responses to More RAM for Macbook (+pro) owners

  1. I wish! Hårdsparar nu till nya MacBook Pro, kolla förresten (reklam)filmen där de visar hur den skärs ut ur ett massivt aluminiumblock. Dock finns de bara i 15″ än… Kanske slå till på en av dagens 17″ ist? Eller vänta till januari då de nya 17″ lär komma?

  2. Micke Wehner says:

    Alltså, seriöst, jag tycker 17″ är för stor. Min Instructions-kollega, Anders, hade en men blev rätt less på att använda den för VJing. Enda fördelarna är att du har lite mer desktop yta för att placera moduler (Modul8 användare vet vad jag dillar om) och någon extra USB-port. Resten är elände; tyngre, större (svårt med bra väskor) och tänk på hur lite plats man ofast har där man VJar!
    Plötsligt så känns 15″ ganska perfekt. Men visst om du huvudsakligen ska ha datorn till något annat så kan det kanske vara värt med de extra tummen?

  3. Sant, men jag kommer använda den mer till att redigera fotografier, film, producera div. grejer; multitasking, vill kunna ha en massa jox igång samtigt, iofs kanske bättre att använda den där funktionen med flera skrivbord då kanske. Men de gånger jag kännt på 17″-aren har det kännts magnifikt! 😛

  4. Macbook says:

    I wish! Hårdsparar nu till nya MacBook Pro, kolla förresten (reklam)filmen där de visar hur den skärs ut ur ett massivt aluminiumblock.

Advertisning